Извънредни избори НС 2021

СЪОБЩЕНИЕ

Уведомяваме избирателите на община Руен, че Районна избирателна комисия – Бургас организира демонстрация за гласуване с машина. Всеки желаещ може да се яви във фоаето на Културен информационен център с. Руен и да направи пробно гласуване .
Демонстрацията ще се проведе на 8 юли 2021г. от 11.00 часа до

Списък на заличените лица от избирателните списъци в изборите за народни представители на 11 юли 2021 г.(чл.39, ал.1 ИК)

Съобщение относно гласуване по настоящ адрес:

Ако имате постоянен и настоящ адрес в различни населени места, може да подадете заявление за вписване в избирателния списък по настоящия Ви адрес не по-късно от 26 юни 2021 г. по образец (Приложение № 12-НС от изборните книжа). Информация как да подадете заявлението може да намерите от съответната общинска администрация съгласно адресната регистрация. На много места това е възможно по електронен път, факс и др.

ВАЖНО!!! Mоже да се подава и електронно заявление за гласуване по настоящ адрес без да се изисква електронен подпис, чрез страницата на ГД „ГРАО“ на адрес https://regna.grao.bg/.

Всички избиратели могат да проверят адреса на избирателната си секция по следните начини:

  • През Интернет на адрес https://www.grao.bg/elections/
  • Чрез SMS
    Изпраща се SMS на номер 18429. Номерът 18429 е единен и за трите мобилни оператора (А1, Теленор и Виваком). Цената на SMS e 25 стотинки без ДДС. В текста на SMS се изписват единствено десетте цифри на ЕГН. Системата връща SMS с номера и адреса на избирателната секция за въведения ЕГН.
  • Чрез стационарен или мобилен телефон
    Избира се 0800 1 4726 (“0800 1 GRAO”). Тел. 0800 1 4726 е безплатен за цялата страна.

Избирателен списък за произвеждане на избори за народни представители на 11 юли 2021 г.(по чл. 42, ал. 1 от Изборния кодекс)

Заповед за определянето на местата за обявяване на предварителен избирателен списък по избирателни секции и приложение към заповедта

Консултации с парламентарно представените партии и коалиции за предложения за СИК ще се проведат на 1 юни 2021 от 10:00 ч. в административната сграда на община Руен

Коментарите са затворени.