Новини

14.09.2021г /вторник/ Ден на траур на територията на Община Руен

З А П О В Е Д

№ РД-08-573 / 14.09.2021г

1. ОБЯВЯВАМ 14.09.2021г /вторник/ за Ден на траур на територията на Община
Руен в памет на Нури Джелил Хюсеин, Джелил Нури Джелил и Айфер Нури Джелил.
2. Националният флаг на всички общински сгради, включително по кметства, да
бъде свален на половина.
3. Забранявам провеждането на всички публични тържества и радостни ритуали
през траурния ден.
Настоящата заповед да се сведе до знанието на всички жители на Община Руен чрез обявяване на интернет страницата и на информационни табла по кметства. Да се изпрати на директори на учебни и детски заведения, ръководители на институции и дружества, както и се връчи на собственици на търговски обекти.
Заповед

Удължен срок за плащане с отстъпка 5%
Уведомяваме Ви, че срокът за плащане с 5% отстъпка на данък недвижими имоти и МПС се удължава до 30 юни 2020 г. в който, лицата платили в пълен размер за цялата година, ще ползват отстъпка от 5 % от дължимата сума на основание пар. 26 от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, който е публикуван в ДВ бр. 28 от 24.03.2020 г.
Заповед за предприемане на мерки срещу коронавирус на територията на Община Руен
Предоставяне на услуги от администрацията на община Руен при работа в условията на коронавирус COVID-19
Wifi4EU

През месец декември 2018 година Община Руен бе одобрена за участие в инициативата WiFi4EU, даваща на местните жители безплатен достъп до висококачествен интернет за период от поне 3 години. Мрежата вече е конфигурирана, като е инсталирано Wi-Fi оборудване на 4 публични места, където до момента нямаше точки за достъп.
Жителите и гостите на с. Руен могат да се възползват от новата услуга, посещавайки: Културно-информационния център, Стадиона в село Руен и пешеходната зона в Общинският център. Безплатен WiFi има и в Медицински център – Руен, а наименованието на мрежата е именно Wifi4EU

Коментарите са затворени.