Онлайн плащане на данъци и такси

Местните данъци и такси към Руен вече могат да се плащат много лесно и бързо през интернет системата ИПЕЙ

Списък на всички EasyPay каси

ДАНЪЦИТЕ КЪМ РУЕН ВЕЧЕ СЕ ПЛАЩАТ ПО ЕГН ИЛИ ЕИК В КАСИТЕ НА ИЗИПЕЙ И ПРЕЗ ИНТЕРНЕТ ПЛАТФОРМАТА ИПЕЙ ОТ СТРАНАТА И ЦЕЛИЯ СВЯТ БЪРЗО, ЕВТИНО И ЛЕСНО

Местните данъци и такси към Руен вече могат да се плащат много лесно и бързо в касите на ИЗИПЕЙ и през интернет системата ИПЕЙ. Плащането се извършва само със съобщаване на ЕГН-то на физическите лица или БУЛСТАТ-а на фирмите.

Интернет плащането става след регистрация в сайта ИПЕЙ и следване на всички указателни стъпки в него. Регистрацията в ИПЕЙ е еднократна. След като се регистрира веднъж, собственикът й я има винаги. ИПЕЙ има версия и на английски език, така че може да се ползват без проблем от чужденци.

По новия начин гражданите плащат без да носят печатните съобщения, ако те са забравени или изгубени. Не е нужно да попълват каквито и да са документи или да звънят в общината и да търсят предварителна информация за задълженията. Размерът на целия данък излиза веднага след съобщаване на ЕГН-то или БУЛСТАТ и може да се плаща веднага. Данните са винаги актуални, защото се работи в реално време. Плащанията също се отразяват веднага в общината. Така не може да се допусне и двойно плащане на данъка. Електронните плащания подпомагат и шофьорите. Всеки един автомобил с регистрация в община Руен може да мине годишен технически преглед веднага, след като данъците му бъдат заплатени автоматично някъде в страната или чужбина. Плащането спазва и 5%-ната ежегодна отстъпка до края на всеки април.

ИЗИПЕЙ към момента има 2 676 каси в цяла България. Те са с гъвкаво работно време, удобно за хората. Много от тях работят в почивни и празнични дни. Онлайн плащането спазва и Закона в последователността на издължаване на данъка – от най-старо към най-ново задължение.

Новата услуга за електронно плащане на данъците улеснява неимоверно хората. Тя е в полза най-вече на живеещите извън общината (някъде в България или чужбина) и им пести много време, нерви и пари. Повишава и събираемостта от местните приходи. Онлайн плащането към момента е възможно най-евтиният и лек начин за плащане на данъци към българските общини.

Услугата е абсолютно безвъзмездна за Общината.

Тя стана възможна благодарение решението на кмета г-н Исмаил Осман. Така Руен разшири услугите си, предлагайки много точки и канали за плащане на данъци от разстояние електронно, търсейки възможно най-евтиното, лекото и достъпното за хората. Онлайн плащанията са част от бързото, модерното и лесното обслужване на сънародниците ни в страната и целия свят. Идеята на кметския екип е да продължава тази тенденция и да модернизира общината с облекчаване на услугите, предоставяне на широка възможност за избор от страна на гражданите и приближаването на администрацията до тях.

Коментарите са затворени.